házi pizza.JPG

A pizza az egyik olyan étel, ami megfigyeléseim alapján nagymértékben megosztja az embereket. Az idősebb korosztály többnyire elítéli, mondván nem egészséges vagy nem is igazi étel. A fiatalok között viszont nagyon kevés olyat találni, aki nemet mondana egy jó pizzára. A házi pizzakészítés viszont teljesen más "tészta", egyáltalán nem hasonlítható a bolti gyorsfagyasztott társaihoz. Elkészítését leginkább a muffin sütéshez hasonlítanám, ugyanis ahány ház, annyi pizzatészta-recept létezik és mindenki a saját jól bevált megoldásaihoz szeret ragaszkodni. Íme a mi verziónk, pizza á lá Kockás Abrosz, remélem tetszeni fog! 

 

Hozzávalók: 

 

Tésztához:

 

  • 35 dkg liszt
  • 2 evk tejföl
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 kis evk cukor
  • 1 kis evk só
  • 2 evk olaj
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojás

 

Feltéthez:

 

  • 3 nagy fej paradicsom
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 4-5 db paprika (minél többféle, annál jobb)
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 50 dkg darálthús
  • kis tejföl
  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • 25 dkg sajt
  • És természetesen minden más, ami szem szájnak ingere.

 

Elkészítés:

 

Kevés tejjel az élesztőt és a cukrot feloldjuk, majd a liszthez öntjük. Összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a maradék tejet és jól összekeverjük. Ezt követően mehet bele a tojás, az olaj és a só. Alaposan összegyúrjuk, szép zsömlenagyságúra, majd letakarjuk és kelni hagyjuk. Hozzávetőlegesen 1 órán át hagyjuk kelni, majd szépen tepsi méretűvé gyúrjuk, majd a kivajazott tepsibe illesztjük, a sütőt pedig légkeveréses módban 175 fokra előmelegítjük. 

 269769_410698398977821_900240534_n.jpg

 

Innen következik az a periódus, ahol mindenki azt tesz a pizzára, amit akar. Én csupán egy lehetőséget tárok elétek. Kezdésként megkenem tejföllel, hogy jó puha legyen a tészta, majd erre jön a paradicsomszósz. Következő rétegben található a darált hús és a kolbász. Ezt követi a karikára vágott hagyma, paprika és végül a paradicsom. Sütőbe helyezés előtt alaposan megszórjuk reszelt sajttal. Ezek után nincs más dolgunk, mint megvárni, míg megsül és nyugodt szívvel tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása