nyito.jpg

A most következő posztban elsősorban a családoknak és az egyedül élőknek szeretnék kedvezni, ugyanis két népszerű alapanyagból készült ételeket szeretnék bemutatni. Ez a két alapanyag a virlsi és a tészta. Szerintem nem létezik olyan kisgyermek aki ne szeretné mindkét ételt. Az egyik étel kissé pepecselős, ám annál a finomabb, a másik pedig egyszerűsége, és az elkészítéshez szükséges idő rövidsége ellenére is mennyei. Lássuk akkor ezeket azételeket itt nálunk, a Kockás Abroszon!

 

A Polip

 

 Első ételünk a Polip, mely előkészítése ugyan kissé időigényes, ám szerintem roppant mód kreatív és gyermekek biztos élvezni fogják!

 

Hozzávalók:

  • 3/4 csomag makaróni vagy spagetti tészta
  • virsli, virsli és virsli minden mennyiségben

Besamel szószhoz
  • 14dkg vaj, 
  • 12dkg liszt,
  • 5dl tej,
  • só, bors

Először készítsük el a Besamel mártást. Aki ezzel képben van, ugorjon egyel lejjebb! A vajat felmelegítjük, hozzá adjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg fel nem habzik. Hozzáadjuk a forró tejet, és habverővel állandóan keverve kiforraljuk, hogy jó sima legyen. Ezt követően sóval és a borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Eredetileg át is kéne szűrni, de én ezt direkt kihagytam!
Ha ez megvan, félretesszük hűlni. Fogjuk a virsliket és szépen felkarikázzuk őket! Ha tehetjük, használjunk olyan virslit, amit nem kell meghámozni, a végeredmény sokkal szebb lesz. Ha felkarikáztuk, akkor szépen átszúrjuk rajtuk a félbetört spagetti vagy makaróni tésztákat. Amint végeztünk, megfőzzük őket, és a mártással leöntve tálaljuk.

 

2011-10-24 18.40.29.jpg

 

Fusillis virsli avagy Virslis fusilli

 

A Fusillis virsli az egyik kedvenc ételem, melyet siheder koromban fejlesztettünk ki a barátaimmal, mikor a nyári estéken nem volt mit ennünk, és gyors, ízletes étkekre vágytunk! Nagy szeretettel osztom meg a kicsit módosított, letisztult verziót!

 

Hozzávalók:

  • 3/4 zacskó fusilli
  • 4 pár virsli (minimum)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 200 ml sűrített paradicsom
  • 1-2 paradicsom
  • 2 "rúd" sajtkrém (ízesítés lehet bármilyen)
  • só, majoranna, oregano

Kezdetnek megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott virsliket kicsit pirulni. Ha megvagyunk mehet rá a karikázott paradicsom. Megsózzuk, szórunk rá egy kis majorannát és oreganót, majd összekeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni. Mikor a paradicsom kellőképp összeesett, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük és hagyjuk rotyogni. Ha felforrt, hozzáadjuk a sajtkrémet is, elkeverjük. Lassú lángon, időnként megkeverve, újraforrástól számítva 5-10 perc alatt készre főzzük.

 

Tálaláskor a fusilli tetejére is tehetjük, de akár össze is keverhetjük tálalás előtt is. Ízlés kérdése.
 
2011-11-07 15.53.52.jpg

 

Remélem tetszett az írás, és valamikor kipróbáljátok valamelyik receptet. Ha igen, akkor jó étvágyat kívánok hozzá!

 

KT 
-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása