A most következő posztban elsősorban a családoknak és az egyedül élőknek szeretnék kedvezni, ugyanis két népszerű alapanyagból készült ételeket szeretnék bemutatni. Ez a két alapanyag a virlsi és a tészta. Szerintem nem létezik olyan kisgyermek aki ne szeretné mindkét ételt. Az egyik étel kissé pepecselős, ám annál a finomabb, a másik pedig egyszerűsége, és az elkészítéshez szükséges idő rövidsége ellenére is mennyei. Lássuk akkor ezeket azételeket itt nálunk, a Kockás Abroszon!
A Polip
Első ételünk a Polip, mely előkészítése ugyan kissé időigényes, ám szerintem roppant mód kreatív és gyermekek biztos élvezni fogják!
Hozzávalók:
- 3/4 csomag makaróni vagy spagetti tészta
- virsli, virsli és virsli minden mennyiségben
Besamel szószhoz
- 14dkg vaj,
- 12dkg liszt,
- 5dl tej,
- só, bors
Először készítsük el a Besamel mártást. Aki ezzel képben van, ugorjon egyel lejjebb! A vajat felmelegítjük, hozzá adjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg fel nem habzik. Hozzáadjuk a forró tejet, és habverővel állandóan keverve kiforraljuk, hogy jó sima legyen. Ezt követően sóval és a borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. Eredetileg át is kéne szűrni, de én ezt direkt kihagytam!
Ha ez megvan, félretesszük hűlni. Fogjuk a virsliket és szépen felkarikázzuk őket! Ha tehetjük, használjunk olyan virslit, amit nem kell meghámozni, a végeredmény sokkal szebb lesz. Ha felkarikáztuk, akkor szépen átszúrjuk rajtuk a félbetört spagetti vagy makaróni tésztákat. Amint végeztünk, megfőzzük őket, és a mártással leöntve tálaljuk.
Fusillis virsli avagy Virslis fusilli
A Fusillis virsli az egyik kedvenc ételem, melyet siheder koromban fejlesztettünk ki a barátaimmal, mikor a nyári estéken nem volt mit ennünk, és gyors, ízletes étkekre vágytunk! Nagy szeretettel osztom meg a kicsit módosított, letisztult verziót!
Hozzávalók:
- 3/4 zacskó fusilli
- 4 pár virsli (minimum)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 200 ml sűrített paradicsom
- 1-2 paradicsom
- 2 "rúd" sajtkrém (ízesítés lehet bármilyen)
- só, majoranna, oregano
Kezdetnek megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott virsliket kicsit pirulni. Ha megvagyunk mehet rá a karikázott paradicsom. Megsózzuk, szórunk rá egy kis majorannát és oreganót, majd összekeverjük és hagyjuk kicsit rotyogni. Mikor a paradicsom kellőképp összeesett, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük és hagyjuk rotyogni. Ha felforrt, hozzáadjuk a sajtkrémet is, elkeverjük. Lassú lángon, időnként megkeverve, újraforrástól számítva 5-10 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor a fusilli tetejére is tehetjük, de akár össze is keverhetjük tálalás előtt is. Ízlés kérdése.
Remélem tetszett az írás, és valamikor kipróbáljátok valamelyik receptet. Ha igen, akkor jó étvágyat kívánok hozzá!
KT
-->