vegyes egytál közeli.JPG

Mai posztunk is az egytálak bűvöletében fog telni, hiszen egy remek nyári étket szeretnék nektek bemutatni, a vegyes zöldséges egytálat. Gyakorlatilag bármilyen zöldséggel elkészíthető, így igény szerint felcserélhetőek a megadott alapanyagok. Nem kell hozzá nagy konyhai tudás, nem igényel hatalmas bevásárlást, ezzel együtt laktat, és mégsem telít el annyira, hogy a nap hátralévő részében ne tudjunk mozogni. Egyszóval ideális nyári étel! Lássuk akkor, hogy miként is készült itt a Kockás Abroszon.

 

Hozzávalók:

 

  • fél kg krumpli
  • 30 dkg kukorica
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 tojás
  • fél kg darált hús
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

 

A krumplit megfőzzük majd meghámozzuk. A megfőtt burgonyát karikákra vágjuk, majd egy tűzálló tál aljára halmozzuk. Soronként fűszerezzük meg. A répát megtisztítjuk és csíkokra daraboljuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Eközben a kukoricát és borsót kevés olajon pároljuk meg. Ha minden megvan, akkor a krumpli tetejére halmozzuk soronként a répát és a borsót, de ezeket se felejtsük el meghinteni egy kis fűszerrel.

 

vegyes egytál.jpg

 

A darált húst kicsi olajon fehéredésig sütjük, és ráhalmozzuk a zöldségágyra. Ha ezzel készen vagyunk, a lisztből, vajból, tojásból és tejfölből fehérmártást készítünk. A lisztet, a vajat és a tejfölt elkeverjük egymással csomómentesen, majd belekeverjük a 2 tojást is. Ezzel a szósszal öntjük le a rakottas tetejét. Hogy minél jobban átjárja a mártás íze, érdemes a tetejét egy villával megszúrkálni, hogy alulra is kerüljön. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép pirosas színt nem kap.

 

vegyes egytál vegyes.jpg

 

Jó étvágyat kívánok!

 

KT


-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása