Sokat gondolkodtam, hogy vajon mi legyen a következő étel amit posztolni fogok ide az abroszra. Megkérdezve pár kedves ismerősömet arra jutottam, hogy valami egyszerűnek és finomnak kell lenni, amit a konyhában rutintalanul mozgó olvasók is könnyen el tudnak készíteni. Így esett a választásom a brokkolikrémlevesre. Meg persze azért is, mert volt egy fél fej brokkolim, ami csak úgy tengett lengett az asztalomon. No de lássuk akkor, mi sült (főtt) ki a dologból!

Kezdetnek felkockázunk egy fej hagymát, megmossunk és feldarabolunk fél kiló brokkolit, és megpucolunk 2-3 gerezd fokhagymát. Ezek után a vajat felolvasztjuk, és mikor teljesen felforrt beleöntjük a kockára vágott hagymát és üvegesre sütjük.

Ha a hagyma üvegesre sült hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ezek után nincs más dolgunk, mint addig főzni, míg a brokkoli meg nem puhul.

Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, majd fogunk egy mixert vagy bármilyen turmixolásra alkalmas eszközt és összekeverjük. Ha ez megvan megfűszerezzük. Én sót és borsot tettem bele de igény szerint mással is megszórhatjuk. Amikor összekevertük, akkor hozzá adjuk a 1,5-2 deci főzőtejszínt majd újraturmixoljuk. Ha nem lett elég sűrű egy evőkanál liszttel megszórva majd újraturmixolva sűríthetjük. Ha kész vagyunk tegyük vissza a tűzre és újraforrásig főzzük. Figyeljünk oda, hogy ki ne fusson és sűrűn kevergessük meg. Elméletileg el is készült az étel. 

Gyakorlatilag viszont még finomabbá tehetjük ha teszünk bele reszelt sajtot is. Ezt akkor adjuk hozzá, amikor már szinte kész van! Tehát akkor, amikor mindennel készen vagyunk és utoljára visszatesszük főni. Tálaláskor tehetünk mellé pirított zsemlekockákat vagy kenyérkockákat is. Én nem szoktam, mivel önmagában is nagyon finom krémes étel! 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 500g brokkoli
  • 20g vaj/margarin
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2dl főzőtejszín
  • fűszerek


K.T. 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása