Cukkinis penne

  Pünkösd hétvége volt, és egy kicsit eleresztettem magam. Tudniillik volt itt grillezés, bográcsozás, tészta, pizza, nasi és még sütemény is. Egyszóval egy laza hétvégére sikeredett étkezést tekintve, de hétköznapokon az emberek többsége rendszertelenül étkezik. Többnyire én is. A következő három nap három friss posztot találhattok a blogon. Az elsőt most a többit pedig pontban este 7-kor! Most pedig lássuk miként is készítettem ez a zödségszószos pennét!

Hozzávalók:

  • 1 rúd cukkini
  • 1 db zöldpaprika
  • fél fej fokhagyma
  • petrezselyem zöld
  • 200-250g tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 2 evk majonéz
  • fűszerek: só, bors, oregano, koriander 

Nos, akkor fogjuk a hozzávalókat és alapos megmosás után szépen nem túl vastag karikákra vágjuk őket! A cukkinit előtte célszerű meghámozni, de nem muszáj. Én meghámoztam. Aki nem bírja a csípős ételeket a zöldpaprikát nyugodtan helyettesítse tv paprikával.

Miután felvágtuk a zöldségeket, fogjuk és egy fazékba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Ennél a pontnál vesszük elő a fűszereket és jól megszórjuk a fazékban lévő zöldségeket. Koriander, oregano, bors, só. Szép sorban. Ha ezzel megvagyunk, akkor lefedjük és hagyjuk forrni. Időnként ránézünk és megkevergetjük, hogy véletlenül se ragadjon vagy égjen le az aljára.

Ha megpuhult minden zöldség, akkor vegyünk elő egy másik fazekat és 4-5 evőkanállal merjünk át a léből. Ezt követően pedig a maradékot leszűrjük és hozzáadjuk a kis léhez. Elővesszük a tejfölt és hozzáadjuk a zöldségekhez. Ezt tesszük a majonézzel is. A sajt felét pedig lereszeljük és hozzáadjuk a zöldségekhez. Elkeverjük, majd jöhet a turmix és pépessé, krémessé turmixoljuk. Tipp: Ha megvagyunk és esetleg túl híg lett, adjunk hozzá egy kis lisztet majd újra turmixoljuk csomómentessé.

Összekevertük a szószunk, tegyük vissza főni. Sűrűn kevergetve forrástól számítva 5-7 percig főzzük. Ha kezd sűrűsödni az az igazi!

Ha a szósz elkészült fogjuk és levesszük a gázról, hagyjuk egy kicsit állni. Eközben feltesszük főni a tésztát. Fogunk egy edényt felöntjük vízzel, megsózzuk, kis olajat öntünk bele majd hagyjuk felforrni. Ha felforrt, hozzáadjuk a penne tésztát és a tészta minőségétől függően 5-7-10 perc alatt készre főzzük. Tipp: A rosszabb minőségű tésztáknak akár 10 perc is kellhet, de figyeljünk oda, mert a pennének nem kell teljesen puhának lenni, akkor elveszti igazi ízét.


A végeredmény egy könnyű, ízletes nyári ebéd/vacsora. Tálaláskor még a maradék reszelt sajttal megszórhatjuk, utólag is fűszerezhetjük.

Jó étvágyat mindenkinek!

KT

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása