tök latte kockás abrosz.jpg

Manapság minden a tökről szól, hiszen virágkorát éli, a latte pedig egyszerűen egy jó dolog. Miért ne lehetne ötvözni a kettőt egymással és valami extrémet készíteni? Lehet, ez a tökös latte. Sok helyen kapható Pesten, ám mindnek csillagászati ára van. Azonban nem kell csüggedni, mindenféle modern gép nélkül, a konyhában rövid idő alatt készíthetünk ilyet. Hogy hogyan, az a továbbiakban kiderül.

 

Hozzávalók:

 

  • 2 csésze/bögre tej
  • 2 evőkanál sütőtök püré (ezt többek közt itt is beszerezhetitek)
  • 0,5 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék (ezt többek közt itt is beszerezhetitek)
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 csésze erős kávé vagy espresso

 

Elkészítés:

 

  1. Fogjuk egy lábost, és keverjük össze a tejet, a cukrot és a tökpürét, majd folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel közepesen melegre.
     
  2. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a fűszerkeveréket.
     
  3. Öntsük az egészet egy mixerbe, és alaposan keverjük el jó habosra. Ha nincs mixerünk, egy habverő is megteszi.
     
  4. Két csészébe öntjük a turmixolt folyadékunk, majd óvatosan hozzáadjuk a kávét (akár egy kanálra öntve, akár a bögre szélén hozzáadva). Nyomunk rá tejszínhabot és a végén megszórjuk sütőtökös fűszerkeverékkel.
     
  5. Kellemes fogyasztást!

  

Homemade_Pumpkin_Spice_Latte-400x266.jpg

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása