Tök ízesítésű latte házilag
Manapság minden a tökről szól, hiszen virágkorát éli, a latte pedig egyszerűen egy jó dolog. Miért ne lehetne ötvözni a kettőt egymással és valami extrémet készíteni? Lehet, ez a tökös latte. Sok helyen kapható Pesten, ám mindnek csillagászati ára van. Azonban nem kell csüggedni, mindenféle modern gép nélkül, a konyhában rövid idő alatt készíthetünk ilyet. Hogy hogyan, az a továbbiakban kiderül.
Hozzávalók:
- 2 csésze/bögre tej
- 2 evőkanál sütőtök püré (ezt többek közt itt is beszerezhetitek)
- 0,5 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék (ezt többek közt itt is beszerezhetitek)
- 2 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 csésze erős kávé vagy espresso
Elkészítés:
- Fogjuk egy lábost, és keverjük össze a tejet, a cukrot és a tökpürét, majd folyamatos kevergetés mellett melegítsük fel közepesen melegre.
- Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a fűszerkeveréket.
- Öntsük az egészet egy mixerbe, és alaposan keverjük el jó habosra. Ha nincs mixerünk, egy habverő is megteszi.
- Két csészébe öntjük a turmixolt folyadékunk, majd óvatosan hozzáadjuk a kávét (akár egy kanálra öntve, akár a bögre szélén hozzáadva). Nyomunk rá tejszínhabot és a végén megszórjuk sütőtökös fűszerkeverékkel.
- Kellemes fogyasztást!
KT