Csőben sült pulykahúsos tészta 3.jpg

A sült tészta az az étel, amit szerintem képtelenség elrontani, és az elkészíthető variációk számának csak a képzeletünk szabhat határt. Most az átlagostól kicsit eltérő receptet szeretnék veletek megosztani, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Ő eredetileg sertéshúst és egy kis bolognai port használt házi paradicsomlé helyett, én azonban ezt a részét továbbgondoltam, és így született meg az a Kockás Abroszos recept, amit a továbbiakban olvashattok.

 

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg pulyka apróhús (én combból csináltam)
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg sajt reszelve
  • 3 tojás fehérjéje
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 450 g tejföl
  • 2,5 dl paradicsomlé vagy ezzel egyenértékű sűrített paradicsom
  • 35 dkg tészta (penne, fusilli)
  • só, bazsalikom, oregano, szerecsendió, pirospaprika
  • kevés olaj

 

Elkészítés:

 

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és hozzáadjuk a pulykahúst, amit megpirítunk, majd a végén megszórjuk 1-2 teáskanál pirospaprikával és elkeverjük. Ezt követően felöntjük egy kis vízzel (nagyjából kicsit többel, mint ami ellepi), és úgy teszünk, mintha egy pörköltet csinálnánk. Megsózzuk, megszórjuk bazsalikommal és oreganoval, majd hozzátesszük a szétmorzsolt szerecsendiót. Hozzáadjuk a felkockázott gombát, és 2,5 dl paradicsomlét (ez lehet házi, vagy akár boolti, de a sűrített paradicsom is megteszi) és fedő nélkül közepes lángon sűrűre főzzük.

 

Amíg besűrűsödik, megcsináljuk a mártást. A tejfölt, a 3 tojásfehérjét, oreganot, bazsalikomot és a reszelt sajt felét alaposan összekeverjük. Olajjal vagy margarinnal kikenünk egy hőálló tálat, a tésztát lefőzzük és beletesszük egyenletesre simítva. 

 

Csőben sült pulykahúsos tészta.jpg

 

Ha besűrűsödött a szószunk, akkor elzárjuk a gázt és szépen ráfektetjük a tésztára. Ezt követi a tejfölös mártásunk, majd a tetejét sajttal befedjük. 175 fokon körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

 

Csőben sült pulykahúsos tészta 2.jpg

Csőben sült pulykahúsos tészta 4.jpg

  

Jó étvágyat kívánok!

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása