IMG_5215.JPG

Itt van az ősz, itt van újra, és vele együtt a borongós-hideg esték is, amik mellé a krémlevesek remek társak lehetnek. Kapcsolatom a zöldbabbal nem túl rózsás, viszont imádom a krémleveseket, így jött az zöldbabkrémleves ötlete is.  Habár esetemben még a zsenge korában lefagyasztott zöldbabból készítettem a fogást, de ez akkor is jó ötlet, ha már kicsit fásabb, szivacsosabb a zöldbab, hisz pépesítve ez nem érződik. Egyszerű ízletes leves, kevés hozzávalóval, de kicsit felturbózva á lá Kockás Abrosz.

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g zöldbab
  • 3 db csirkeszárny
  • 2 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes méretű fehérrépa
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 kis doboz tejföl
  • kis csokor petrezselyem
  • só, bors, bazsalikom

 

Elkészítés:

 

A csirkeszárnyat 3 részre daraboljuk, a zöldségeket karikára, a krumplit pedig kockára vágjuk. Az összes hozzávalót egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje , sózzuk és fedő nélkül addig főzzük, míg a hús meg nem fő. Ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe. Ha a vizünk elfőne, figyeljünk arra, hogy mindig legyen benne annyi, hogy épphogy elfedje. Ha a hús megfőtt, kivesszük és levágjuk a húsokat a csontról. Eközben a tejfölt a fazékba kanalazzuk, elkeverjük és újraforrásig főzzük. Ha minden megvan, levesszük a tűzről és visszatesszük bele a felaprózott húsokat, megszórjuk bazsalikommal és őrölt borssal, majd botmixerrel pépesítjük, végül pedig megszórjuk a kis csokor petrezselyemmel. 

 

Tálaláskor pirított kenyérkockákkal fogyasztottam, de akár sajttal is lehet, hiszen csak a kreativitásunk szabhat gátat.

 IMG_5211.JPG

 

Jó étvágyat kívánok!

 

KT

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása