Kakaós-meggyes muffin
A muffinról két dolgot érdemes tudni. Az első, hogy mindenki el tudja készíteni, a másik pedig, hogy mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje, és ezáltal az internet is tele van számos recepttel, így arra gondoltam én is megosztom a sajátomat, nehogy már a Kockás Abrosz maradjon ki, a nyári muffindömpingből.
Hozzávalók:
- 16 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 18 dkg margarin (ha nincs, akkor vaj)
- 3 tojás
- 5 evk tej
- 3 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 6-7 evk meggy
- 2-3 evk kakaópor
- csipet só
Elkészítés:
Kezdésként a sütőt 175 fokra előmelegítjük, a meggyet a befőttből kiszedjük, és lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és félretesszük, a porcukrot egy mély tálba öntjük és hozzáadjuk a megolvasztott margarint és egy csipet sót, majd kézi habverővel habosra keverjük. Ezt követően egyenként hozzáadjuk a tojásokat és végül ezt a masszát teljesen simára keverjük. Ekkor beleszórjuk a 2-3 evőkanál kakaóport is.
Ezek után hozzáadjuk a krémhez a lisztes keverék felét, eldolgozzuk, beleöntjük az 5 evőkanál tejet, majd a maradék lisztet és eldolgozzuk. A meggyet kanállal megnyomkodjuk, és alaposan a masszába keverjük. Végezetül 1-2 evőkanál befőttlevet is a krémhez adunk.
Muffinsütőbe vagy papírformákba töltjük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Jó étvágyat kívánok!
KT