Bizonyára már mindenki rengeteg medvehagymás receptet olvasott a napokban és már unjátok őket, de most van a szezonja, így én is szeretném bemutatni nektek a saját verziómat. A piacon vettem 3 csokrot, egyet felhasználtam a levesbe, egyet a hét elején fogok lazac mellé, a maradékot meg valami süteménybe szeretném a hét második felében. Az a jó a medvehagymában, hogy szabadon is szedhető, és frissen mosva nagyon finom ízű tud lenni, akár zsíroskenyér mellé is. A krémleves nem sokban különbözik egy átlagos krémlevestől: gyors, egyszerű és finom! Mi kell még? Ha kíváncsi vagy nézd meg a poszt többi részét is.
Hozzávalók:
Levesalap:
- 2 db sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 db húsleveskocka
- só
- egész bors
- 1 db babérlevél
- 2 kisebb krumpli
- 1,5 l víz
- 1 csokor medvehagyma
- 3-4 dl tejföl
- 2 evk liszt
Elkészítés:
Első dolgunk az legyen, hogy a zöldségeket a medvehagyma kivételével megtisztítjuk majd kisebb darabokra vágjuk és 1,5 liter vízben feltesszük főni. Mikor a víz felforrt hozzáadunk két húsleveskockát (ha van húsleves alaplevünk, használjuk azt), és kedvünkre ízesíthetjük. Én tárkonyt és kis bazsalikomot tettem bele. Közben a medvehagymát megmossuk, majd apróra vágjuk. Ha a zöldségek megpuhultak szépen kivesszük őket a krumpli kivételével (egy-két sárgarépát hagyhatunk benne az íze kedvéért). Hozzáadjuk a medvehagymát és forrástól számítva 5-6 percig főzzük, majd a tűzről félretéve egy botturmixszal pépesítjük.
Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel majd két merőkanál levest merünk rá és simára keverjük. Ezt követően a levest visszatesszük a tűzre és mikor már forr, állandó keverés mellett szépen hozzáadjuk a tejfölös keveréket. Két-három percig tovább forralom, és kész is a levesünk.
Frissen reszelt füstölt (vagy sima) sajttal, illetve felkockázott pirított kenyérrel tálaljuk.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
KT
-->