csirke2.jpg

A csirke és a burgonya egy olyan kombináció, amit számos módon lehet variálni. Süthetjük, főzhetjük őket sokféleképpen, a végeredmény többnyire mindig egyforma: egy finom ízletes fogás. Ebben az esetben sem volt ez másképp, senki sem csalódott a hétvégén és mindenki degeszre ette magát. Szombaton élőben jelentkeztünk egy kis főzőcskével, amit ti is nyomon kísérhettetek a facebookon. Láthattátok, hogy miként is kell elkészíteni, ám az eredményt nem vártuk meg, hisz elég sokáig sül, maga a csirke. A tovább gombra kattintva megtekinthetitek a videót is, ahol még Karesz jóvoltából a gesztenyekrémleves elkészítését is láthatjátok, illetve arról is olvashattok, hogy miként is kell elkészíteni ezt a csirkés fogást amolyan Kockás Abrosz módra.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke (comb, szárny, mell, ki mit szeret)
  • 1 kg krumpli meghámozva, felkarikázva
  • 1 egész fej fokhagyma megpucolva
  • 1 nagy fej vöröshagyma megpucolva
  • 1 nagy doboz joghurt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evk mustár
  • só, bors, oregano, gyömbér, bazsalikom
  • alufólia
  • kisebb vagy közepes sütőtepsi

 

Elkészítés:
 
 Az ételünk elkészítése több, mint egyszerű. Meghámozzuk a krumplit, a hagymát, a fokhagymát. A krumplit és a hagymát karikákra vágjuk, a fokhagyma felét fokhagymanyomóval (vagy kés oldalával) összenyomjuk, a másik felét pedig egészben hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 170-175 fokra.

 

1 nagy doboz natúr joghurtot és 1 kis doboz tejfölt elkeverünk egy evőkanál mustárral és a nyomott fokhagymával, majd megszórjuk fűszerekkel. Én sót, borsot, oregánót, gyömbért és bazsalikomot használtam. Összekeverjük, állni hagyjuk. 

 

Egy sütőtepsi alját kikenjük vékonyan vajjal, majd a felkarikázott krumplit lefektetjük, úgy hogy egymást félig fedjék és kevés olivaolajjal meglocsoljuk. Ezt követően szépen egymás mellé rápakoljuk a csirkehúsokat és ha az egészet befedte, akkor megszórjuk a fentebb említett fűszernövényekkel. Rátesszük a felkarikázott hagymát valamint az egész fokhagymákat és az egészet leöntjük a joghurtos-tejfölös mártással.

 

Sütőtepsi esetén alufóliával, jénai esetében pedig a jénai tetejével lefedjük és kb. 35-40 percig így sütjük, majd szintén kb. 30-40 percig 175 fokon tovább sütjük úgy, hogy 15-20 percnél megforgatjuk őket. Ha elkészült, kivesszük és rögtön tálalhatjuk.

 

És akkor végezetül, jöjjön a videó a hétvégi főzésről. Kicsit kezdetleges, kicsit amatőr, de a mienk. Nézzétek sok szeretettel és jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

KT
-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása