Screen-Shot-2012-12-14-at-1-13-03-PM.png(fotó: We Love Budapest)

 

A múlt héten nyílt meg Budapesten az Arany János utcában a Espresso Embassy, a város egyik legjobb kávézója. Ádám barátom szólt nekem, hogy a volt Printás Várady Tibor új helyet nyitott az Arany János utcában és mindenképp ki kell próbálnom.  Kaptam is az alkalmon,  és szombaton meglátogattuk az Espresso Embassyt.  Engem megnyert magának,  de hogy pontosan mivel, az az ajánlóból kiderül. 

 

Múlt hét szerdán, december 12-én nyitotta meg kapuit az Espresso Embassy, amely az Arany János utcában található, egészen pontosan az Á table-vel szemben, a 15. szám alatt. A fekete alapon már messziről látható az Embassy elegáns, letisztult logója, könnyű felismerni.

 

Miután belépünk, magával ragad minket a kellemes, szintén minimalista dizájn. Azt kell mondjam, nagyon eltalálták a helyet. Balra tőlünk megvásárolható termékek, szemben velünk pedig a pult a La Marzocco géppel és a kedves, hozzáértő személyzettel, mögöttük pedig a (már megszokott) minimalista dizájnnal ellátott árlista. 

 

Screen-Shot-2012-12-14-at-1-13-28-PM.png(fotó: We Love Budapest)

 

A kínálatban klasszikusok (espresso, cappuccino, latte) mellett választhatunk cortadot, flat white-ot, teát is, valamint ha megéheznénk, Dynamobake által készített süteményekből is válogathatunk. Jelenleg a croissant, kakaós csiga, zabos banánkenyér, citromos-mákos süti, sütőtökös-étcsokis-köleses sütemény, gluténmentes répatorta és (Fazekas Andi szerint) a város legfinomabb brownie-ja  szerepel a repertoárban. 

A kávéknál a már korábban megszokott minőség köszön vissza, hiszen az Espresso Embassyben is a jó nevű Has Been kávészemekből készülnek az italok. Árak terén azt hiszem, semmi komolyabb panaszunk nem lehet, hiszen az Embassy árai ugyan közelítenek a nagy kávézóláncokéhoz, ám minőségben és ízben mindenképp felülmúlják azokat. Mindezek mellé párosul egy borzasztóan szimpatikus social média jelenlét, amely külön plusz pont számomra! Ádám barátom egy espressot ivott, én pedig a lent látható lattét. 

 

espresso embassy2.pngA Latte arthoz is nagyon értenek

 

Kevés helyen tud az ember olyan kávét inni, ahol bizony érzi a kávé ízét és zamatát, és nem egy tejes löttyöt kap vissza. Az Espresso Embassy ilyen hely. A gondosan előkészített kávénk mellé mindig társul néhány jó szó vagy kedves gesztus. Ja igen, ha a kedves és barátságos kiszolgálás, a jóízű kávé, a finom sütemény nem lenne elég, a 9. kávénk után a tizediket ingyen kapjunk, amennyiben szorgosan gyűjtjük a fizetett kávék után kapott pecséteket. 

 

Egy szónak is száz a vége, aki jó kávét szeretne inni kellemes, fiatalos környezetben, jó hangulatban, mindenképpen keresse fel a helyet.

 

Espresso Embassy: Facebook | Twitter | Foursquare

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása