Borsos-tárkonyos szelet spenótos spagettivel
Hosszú ideje nem született bejegyzés a blogon, ezért először is bocsánatot kérek, másodszor pedig megjegyezném, hogy itt a nyár így aktivizálom magam. Ez idő alatt feltöltődtem és rengeteg ötletem van, amit igyekszem a konyhában megvalósítani, remélhetőleg mindenki örömére. Most viszont térjünk át a bejegyzésünk főszereplőjére, a borsos-tárkonyos szeletre. Eredetileg nem így készülne, de változtattam rajta a saját szájízem szerint. Állítólag bitang lett. Nézzük, hogy is készül.
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 szelet lapocka, kb. 600 dkg (eredetileg felsál volt, de a lapockát jobban szeretem),
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 1 paradicsom,
- 1 tv paprika,
- só, bors, tárkony,
- egy szélesebb, magas falú serpenyő (vagy ehhez hasonló).
Elkészítés:
Maga az elkészítés borzasztóan egyszerű, nem igényel sem nagy tudást, sem mindennel felszerelt konyhát. Kezdésként felszeleteljük a lapockákat, kicsit kiverjük és mindkét oldalukat megszórjuk tárkonnyal. A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot darabokra vágjuk és egy turmixgép segítségével felaprózzuk. Ha nincs gépünk, akkor ezeket vágjuk nagyon apróra.
A felforrósított olajon fedő alatt megpirítjuk a keverékünket, majd a hússzeleteket megforgatjuk rajta, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és kicsit megpirítjuk őket. Mikor a szeletek mindkét oldal megpirult, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Ekkor megsózzuk, és alaposan megszórjuk borssal. Lefedjük, és rövid lére párologtatjuk.
Tálalásnál spagettit, rizst vagy tarhonyát tehetünk mellé. Én spenótos spagettit választottam, nagyon jó összhangban voltak így az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
KT