vegyes zöldséges lapocka.png

Az elmúlt héten egy kedves barátomnál töltöttem a hétvégét Kazincbarcikán, ahol többek közt rengeteget ettünk-ittunk a jobbnál-jobb ételekből és italokból. Az egyik ott megismert fogás ihletett meg és kicsit továbbgondolva a receptet született meg a mai bejegyzés tárgya a vegyes zöldséges lapocka. Amit tudni kell róla, az annyi, hogy gyorsan elkészíthető, egyszerű és irtózatosan finom! Ha felkeltettem az érdeklődésed, mindenképp olvass tovább, mert megtudod, hogy is készült el az étel Kockás Abrosz módra.

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 35 dkg vegyes zöldség
  • 50 dkg (fél kiló) lapocka szeletelve
  • 350 g tejföl
  • 2 deci víz
  • só, bors, majoranna, petrezselyemzöld
  • rizs

 

Elkészítés:

 

A felszeletelt lapockákat megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Bő olajon megpirítjuk (nem sütjük meg teljesen), majd félretesszük őket egy tálra. A húsok sütése után a megmaradt olajon megfuttatjuk a vegyes zöldségeket, majd 2,5-3 evőkanál lisztet szórunk rá és alaposan elkeverjük, végül levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tejfölt és a 2 deci vizet, a fűszereket ízlés szerint és mikor elkevertük visszatesszük a tűzre, rátesszük a fedőt és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem puhultak. Ez körülbelül 20 percet vesz majd igénybe. Eközben elkészíthetjük a rizst is. Ez esetben én petrezselymes rizst választottam és be kell valljam, nem lőttem mellé, remek választásnak bizonyult.

 fotó.JPG

 

Remélem elnyerte a tetszéseteket, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Ha tetszett az írás és még nem adtad le a szavazatod, kérlek gasztro kategóriában szavazz rám a Goldenblogon

fotó 5_1.JPG

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása