Az elmúlt pár napban elég hűvösre fordult az időjárás, így az emberfia megkívánhat egy jó meleg levest. Hagyományos húslevest sokan és sokszor készítenek, ám tapasztalataim szerint ragulevest kevesebben. A továbbiakban egyik kedvenc levesem receptjét fogom bemutatni itt a Kockás Abroszon. Egyszerű is, gyors is és nem utolsó sorban még finom is! Lássuk, hogy készült el a tárkonyos csirkeraguleves!

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb darab karalabé
  • 1 kisebb zeller
  • 3 dl főzőtejszín vagy esetemben 4 dl tej és 2 púpos evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tárkony (ez lehet kevesebb és több is)
  • 1 fél citrom kifacsarva
  • 4 leveskocka ízlés szerint (én 2 csirke, 2erőleves kockát tettem bele)
  • bors, só

 

 

Kezdésként a csirkemellünket apró kockákra vágjuk és egy nagyobb lábosban, edényben felhevített olajon addig pirítjuk, míg be nem fehéredett. Eközben a zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázzuk. (Tipp: a zöldségeket kockázhatjuk is, én karikázva jobban szeretem!)Amikor a hús megfehéredett, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket a borsó kivételével mindet, még az egész hagymát is, majd jól összeforgatjuk a hússal és 2-3 percig pirítjuk. Ezután megszórjuk sóval, borssal és 2 evőkanál tárkonnyal és felöntjük vízzel. Körülbelül 2 liter vízre lesz szükségünk, vagy annyira ami ellepi az alapanyagokat. Forrás után rátesszük a fedőt és közepes, de inkább kis lángon 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót is és tovább főzzük. 

Mikor minden zöldség megpuhult elkészítjük a tejszínes "habarást". Fogjuk a tejszínünket, vagy esetemben a tejet és a lisztet és egy tálba öntjük. Ha tejszínnel dolgozunk, akkor a levesből 3 merőkanállal felöntjük azt, és egyenletesre elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. Amennyiben tejjel és liszttel készítjük, annyiban módosul, hogy először a tejet és lisztet keverjük fel csomómentessé, és csak ezután adjuk hozzá a 3 merőkanál leveslét.

Miután elkevertük a levesünkben a tejszínt, megszórjuk 1 evőkanál tárkonnyal és még egy kis sóval, borssal. (Személy szerint jó sok borsot szoktam beletenni, mert szerintem úgy finom. De ez ízlés kérdése.) Ezt követően jól megkavarjuk a levesünket és amikor felforrt (fedő nélkül), akkor belefacsarjuk a fél citromunk levét és 5 percig kevergetve rotyogni hagyjuk.

Végül nincs más dolgunk, mint elfogyasztani a családdal, vendégekkel vagy akár egyedül ezt a remek ragulevest.

Tipp: Ha nem akarunk leveskockákat használni, bátran megcsinálhatjuk ezt a levest is csirkeszárnnyal, combbal, mert azokból kifő a csirkeíz miközben készül a levesünk.

Remélem mindenkinek elnyerte a tetszését, jó étvágyat kívánok hozzá!

KT

ps: Ha tetszett a poszt és van rá lehetőséged, nyomj egyet a flattr gombra a jobb oldalon található oldalsávban.

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása