2011-12-03 17.55.11.jpg

Szeretnénk nektek bemutatni legújabb rovatunkat, ami az érdekes karácsonyi érdekességek nevet viseli. Karácsonyig minden hétvégén bemutatunk nektek egy érdekes süteményt/édességet, amely kicsit eltér a hagyományos "agyonsütött" dolgoktól. Első szereplőnk a Toboz becenévre hallgat, mivel alakja leginkább arra hasonlít. Elkészítése egyszerű, a végtermék pedig finom. Arról nem is beszélve, hogy az alapanyagok egészét gyerekek kedvenc édességei adják. Nem árulunk zsákbamacskát, ez bizony egy egybekezdéses édesség. Reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket, nézzük hát, hogyan készítettük a Tobozt a Kockás Abroszon.

 

Hozzávalók:

(Fontos, hogy az összetevők mennyisége a megadottaktól semmiképp se térjen el, mert akkor nem fog összeállni!)


  • 25 dkg margarin,
  • 6 evőkanál méz,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 10 dkg csokoládé,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • 20 dkg kukoricapehely (lehet bármilyen fajta, ízlés szerint)

A kukoricapehely kivételével a hozzávalókat felforraljuk, majd hozzáadjuk a pelyhet. Ezután félretesszük és addig hagyjuk hűlni, amíg langyos nem lesz (itt azért keverjük meg, hogy mennyire állt össze.) A masszát egy citromfacsaró belsejébe töltjük, és azonnal ki is fordítjuk belőle egy papírtálcára vagy lapos szegélyű sütialátétre. Hűtőben vagy hűvösebb helységben hagyjuk kihűlni.

 

2011-12-03 11.45.19.jpg

 

Végül nincs más dolgunk, mint hagyjuk megdermedni a fenyőtobozokra emlékeztető édességet. Miután kihűlt és összeállt, megszórjuk porcukorral és azonnal fogyasztható! 

 

2011-12-03 17.55.02.jpg

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

KT


-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása