Rácos tarja
Aki követi a blogot Instagramon, vagy a Facebook oldalunkon, az láthatta, hogy mostanában nagyon rákaptam az egytálakra, így nem meglepő, hogy a most következő poszt is egy ilyen könnyen elkészíthető és nagyon finom ételről fog szólni. Egyszerű elkészíteni és finom, egyszóval olyan, mint a Kockás Abroszon található fogások 80%-a. Lássuk hát a medvét.
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 közepes méretű paradicsom
- 2-3 paprika
- 1 kiskanál olaj
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. Ahogy a rakott krumpli esetében is szoktuk, egyforma karikákra vágjuk és ezt egy kiolajozott tűzálló tál aljába rakjuk. Minden réteget sózzunk meg vékonyan. Erre halmozzuk rá a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot. A zöldségágy tetejére kerülnek szépen elrendezve a tarjaszeletek, amelyet előzetesen ízesítsünk sóval, ízlés szerint némi borssal is.
Ha ezzel elkészültünk, helyezzük előmelegített sütőbe a tálat és körülbelül egy óra hossza alatt el is készül az étel. Fontos, hogy a húst egyszer forgassuk át, hogy mindkét fele megpuhuljon – kb. fél óra kell mindkét oldalnak. Mikor már hamarosan elkészül az étel, akkor öntsük le a tetejét a pirospaprikával kikevert tejföllel. Körülbelül tíz percig még sütjük, utána pedig akár rögtön tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
KT