Csavart sóskifli
A tegnapi nap folyamán több süteményt is készítettünk, ezek közül először a csavart sóskiflit szeretném bemutatni nektek. Azért esett a választásom elsőként erre a ropogtatni valóra, mert úgy gondolom, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 Rama margarin
- 2 evőkanál tejföl
- 2 dkg élesztő pici cukros tejben felfuttatva
- 1 evőkanál só
- 1 mini Karaván (füstölt) sajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája és fehérje külön
- szezámmag
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk, a lisztet, a sót, az egész tojást, a tojássárgáját, tejföl és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Mikor egy szép nagy cipót kapunk belőle, akkor 7 részbe vágjuk. Egyenként kerek formára elnyújtjuk, ezt pedig 8 cikkre vágjuk szét.
A cikkek szélesebb végébe vékony sajtcsíkokat helyezünk, majd felcsavarjuk őket. A kiflit tetejét a tojásfehérjével megkenjük, a tetejére reszelt sajtot vagy szezámmagot szórunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
KT