Érdekes karácsonyi édességek IV. - Fenyőfa
Szenteste napján karácsonyi édességeket felvonultató rovatunk következik, méghozzá egy kedves ismerősöm jóvoltából. Egy kis hebrencs, aranyos lánytól, akinél nem sok embernek van jobb humora, és mint kiderült, a konyhában sem mozog idegenül. Olvassátok szeretettel Brigi írását itt nálunk a Kockás Abrsozon.
Nem vagyok nagy sütős ezért hazudnék ha azt mondanám, hogy mértem hozzá a dolgokat. Egyedül a négy tojást tartottam be, mint mennyiséget. Szerintem ez egy olyan "süti", amit ha folyamatosan kóstolgatsz úgyis érzed, hogy neked mikor fincsi.
Hozzávalók:
Tészta:
- 70dkg háztartási keksz por (vagy darált háztartási keksz? hogy mondják? :DDD mindegy érted te :D)
- 1dl rum (én kettőt hármat is hozzáöntöttem :DDDD) vagy rum aroma ugyebáááár
- 40dkg darált dió
- 40dkg porcukor
- 6dkg kakaó (na én ezt hagytam ki és értelemszerűen zöld ételfestéket öntöttem hozzá, hogy ne barna hanem karifa színű legyen. hja és ennyivel több keksz port vagy mit öntöttem hozzá)
- 4 egész tojás
- 20 dkg ráma
Töltelék:
- 20 dkg ráma (én nem azt raktam bele hanem mascarponet)
- 15dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingból
- fél liter tejjel
Talpa:
- soksoksok fincsi albert keksz ( 1 csomag :D)
Ha ez kész akkor szerintem még hűtőbe is lehet pakolni kicsit, bár az se jó ha túl kemény. Utána megcsináljuk a tölteléket, előbb a pudingot aztán ahhoz hozzákeverjük a cuccokat.
Ezek után formába töltjük. Nekünk van egy formánk amit valami piacról szerzett anyum... megpróbálom most gyorsan kideríteni mi a neve de fogalmam sincs, így íme néhány kép róla:
Én színes szórócukorkát öntöttem rá a tetejére meg hópihés szórócukrot szúrtam "csillagdísznek". De végül is ezt mindenki úgy csinálja ahogy akarja.