Sajtos-sonkás sülttészta
Ma esti bejegyzés a gyorsaság, finomság, egyszerűség jeligére készült. Néhány olvasó már eddig is kérte, hogy maximum 30 perc alatt elkészíthető étellel is rukkoljak elő, így az egyik kedvenc "gyors"tésztámat fogom most bemutatni itt a Kockás Abroszon! Lássuk, hogyan is készült el, a sajtos-sonkás sülttészta 30 perc alatt
Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni tészta
- 15 dkg sonka
- 20+10dkg sajt
- 2 db egész tojás
- 350 g tejföl
Előre elnézést kérek, de az étel egyszerűsége végett kevesebb fotót készítettem.
Első lépésként feltesszük forrni a vizet a tésztánknak. Amíg a víz felforr, kis szeletekre vágjuk a sonkánkat és egy jó nagy tálba szórjuk. Ezek után lereszeljük a 20 dkg sajtot és szintén félretesszük. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, leöblítjük majd az előbb említett tálba öntjük és jól összekeverjük a sonkákkal és a sajttal. Ha megvagyunk meglocsoljuk a tejföllel és egyenletesen elkeverjük. Ezt követően ráütünk két egész tojást és jól összeforgatjuk a tésztával. Ha ez kész, fogunk egy nagyobb jénait, vagy hőálló tálat és vékonyan kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztánkat.
A sütő alsó harmadában 150 fokon -légkeverés mellett- 15-20 percig sütjük, majd ekkor kivesszük és a maradék sajttal megszórjuk. Visszatesszük, és még 5-10 percig sütjük.
Ha szépen aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
KT