Egy kisebb kihagyás pihenő után ismét egy újabb étket szeretnék bemutatni itt a kockás abroszon, ami a maga nemében torznak is nevezhető, bár én inkább különlegesnek mondanám. A kolbászos spagetti amolyan olaszos-magyaros ételkülönlegesség, ha az ízvilágot nézzük. A paradicsomos, oregánós, spagettis ízek keverednek a füstöltkolbászos, csípős magyaros ízekkel. Az eredmény nagyon szuper lett, elkészíteni is egyszerű! Csak ajánlani tudom! Már csak azért is, mert az abroszomnak is ízlett, ugyanis leettem, de most nézzük az ételt!

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 20 dkg kolbász
  • 10 dkg sonka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsomlé vagy ennek megfelelő sűrített paradicsom
  • 15 dkg trapista sajt 
  • oregano, só, bors

Kezdetként fogjuk az összes alapanyagot és felkarikázzuk őket, majd egy nagy tálba/serpenyőbe tesszük őket! Locsolunk rá egy kis olajat, összekeverjük és alágyújtunk. 

Mikor már eléggé megpirult, hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát, valamint 3 felkarikázott fokhagymát és a 3 fokhagymanyomóval apróra zúzott fokhagymát. Megsózzuk és megszórjuk bőségesen oreganóval. Ezek után összeforgatjuk és tovább pirítjuk. Ha kellőképp megsült minden, akkor ráöntjük a paradicsomlét, összekeverjük és újraforrástól számítva körül belül 10 percig közepes lángon, olykor megkeverve, fedő nélkül főzzük. Ha kész, fedőt teszünk rá és állni hagyjuk.

Itt rakjuk fel a vizet forrni, amit sóval és olajjal locsolunk meg. A legtöbb spagetti tésztának 6-8 perc alatt meg kell főnie, de a csomagoláson fel szokott lenni tüntetve a főzési idő. Én most először ezt a hosszú spagettit használtam, nagyon finom volt!

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük, lemossuk. Sajtot reszelünk és lehet is tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

KT

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása