fotó 4.JPG

Gondolom mindenki volt már olyan helyzetben, hogy egy születésnap vagy évforduló kapcsán járta a cukrászdákat, míg meg nem találta a neki árban és minőségben egyaránt megfelelő édességet. Én úgy vagyok vele, hogy sokkal jobban szeretem a házi készítésű tortákat, mint a boltiakat. Persze azokat is megeszem, de valahogy az egyszerűséget és a szándékot jobban díjazom. Mai bejegyzésünkben két házilag is könnyen elkészíthető tortát fogok bemutatni, amelyek finomak, ötletesek és egyszerű az elkészítésük. Lássuk tehát a Kockás Abroszon, hogy egy kis kihagyás után milyen tortákkal térünk vissza.

  

Az első torta egy focipályát próbál ábrázolni, pontosabban annak egy részét, ám a díszítés az ételfestéknek köszönhetően tetszőleges formára is szabhatjuk.

 

Hozzvalók:

 

  • 25 dkg liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 tojás,
  • 1 vaníliás cukor, 
  • 1 sütőpor, 
  • 3 ek kakaó, 
  • 1 dl tej, 
  • 1 deci olaj, 
  • 1 csomag fagyasztott meggy, 
  • kókusz, 
  • zöld ételfesték
 
Tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét lágy habbá verjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Beleszórjuk a meggyeket, és kivajazott lisztezett formában tűpróbáig sütjük.
 
Közben ételfestékkel megfestjük a kókusz egy részét, és mikor a torta kész és valamelyest kihűlt, akkor feldíszítjük. 
 
torta1.jpg
 
 
  
A második tortánk egy picit nehezebb, ám még ez is könnyen elkészíthető a lauikusok számára is.
 
Hozzávalók:
  
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 100 ml tej
  • 3 tojásfehérje
  • meggy (opcionális)

krémhez:
  • 1 tojás
  • 6 deci tej
  • csokis pudingpor
  • 2-3 evk. cukor
  
Elkészítés:
 
A vajat simára keverjük és hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáöntjük a tejet és robotgéppel körülbelül 3 percig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk, majd egy kivajazott tortaformába öntjük (esetünkben 24cm). Meggyel díszíthetjük. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni és mikor kihűlt a torta vastagságától függően 2 vagy 3 felé vágjuk.
 
Amíg a torta hűl elkészítjük a krémet. 3-4 kanál hideg tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig felforraljuk. A tojás sárgáját alaposan belekeverjük a pudingba, a fehérjét pedig habbá verjük. A felforrt tejet hozzáadjuk a pudinghoz, folyamatos kevergetés mellett sűrűvé főzzük. Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tojáshabot és elkeverjük azt. Ha kicsit kihűlt rákenjünk a szeletekre, majd végül a tetejére. Amint megdermedt a krém, fogyaszthatjuk!

 
torta2.jpg

 fotó 5.JPG
 
Remélem elnyerték a tetszéseteket, jó étvágyat kívánok hozzájuk.
 
KT 
-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása