520859883.jpg

Ezt a bejegyzést az ihlette meg, hogy a vasárnapi ebédből megmaradt egy jelentős mennyiségű törtkrumpli, mivel érthető módon mindenki a dinsztelt káposztát részesítette előnyben. Szóval a megmaradt krumplit eltenni nem akartam, kutya nem eszik krumplit, így maradt az, hogy akkor vasárnap esti nasinak csinálok egy adag krumplis pogácsát, vagy ahogy az idősebbek nevezik, burgonyapogácsát. Többek közt azért is ajánlom, mert könnyű elkészíteni, nem kell hozzá ötcsillagos séfnek sem lenni, szóval pontosan illik a Kockás Abrosz profiljába. Ha érdekel, miként készítem a krumplis pogácsát, csak nyomj a tovább gombra. 

 

Hozzávalók:

 

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg liszt
  • 2 egész tojás
 
Megfőzzük a burgonyát, majd ha kihűlt, a vajjal, liszttel és 1 tojással összegyúrjuk, megsózzuk és kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk, háromszorosan összehajtva. A tésztát hideg helyen 1 órát hagytam pihenni, azonban ideális esetben 3-4 órát pihentetjük, úgy magasabbra nő majd meg, de az ízét nem befolyásolja. Ezután úgy járunk el vele, mint a legtöbb pogácsával, 1 felvert tojással megkenjük a tetejét, majd bevagdossuk és kis darabokat szaggatunk belőle. Meleg sütőben, 175 fokon sütjük 10-15 percig és a legjobb az, ha melegen tálaljuk.
 
Remélem kedvet kaptatok hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
KT
 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása