A nyári nyaralások és szabadságolások közepette a bejegyzések gyakorisága is csökken itt a Kockás Abroszon, de a minőséget igyekszik az ember tartani, és ugyebár az olvasókat is ki kell szolgálni! Ezért is esett a választásunk egy remek süteményre, amelyet könnyű elkészíteni és rendkívül finom is. Nézzük hát hogy is készül ez az íncsiklandozó édesség! (A kezdőfénykép az Urban Photo jóvoltából készült!)

Hozzávalók:

  • 1 liter tej (9+1 dl)
  • 2 cs. (vaníliás) puding
  • 5 tojás (szétválasztva)
  • 25 dkg cukor (+ a pudingba ízlés szerint, 3 ek.)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl olaj 
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2-3 ek. porcukor
  • gyümölcs ízlés szerint (ribizli, málna, meggy, potyószilva)

Először megfőzzük a pudingot, majd félretesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáöntjük az 1 dl tejet és olajat. Elkeverjük benne a lisztet, a sütőport és kakaót. Kemény habbá verjük fel a tojásfehérjét, végül pedig ezt adjuk hozzá a masszához, mert ez könnyít majd a tésztán és meg is sokszorozza annak mennyiségét. 

A tortaformát (tepsit) kivajazzuk, belisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Ezután egy kanál segítségével beleszaggatjuk a pudingot a tésztába, ez adja majd a "krátereket". Miután ezzel végeztünk, még egy kis gyümölccsel is feldobhatjuk a tortánkat: mi főleg ribizlit használtunk, mert az könnyű gyümölcs, így nem süllyed le teljesen, de raktunk még bele meggyet, némi málnát és potyószilvát. Ha ezzel kész vagyunk és maradt még puding, azt még ráhalmozhatjuk, hogy több rétegben legyen a sütink tölteléke.

180 fokon tűpróbáig sütjük. 



Miután elkészült, a tejfölt összekeverjük a porcukorral, és ezt a tortánk tetejére öntjük, amitől nagyon finom lesz (még ha elsőre furcsán is hangzik). Hagyjuk kihűlni, majd ezután tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

KT 

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása