2011-12-11 11.30.01.jpg

Karácsonyi rovatunkban szeretnénk egy újabb nagyon egyszerű édességet a figyelmetekbe ajánlani, aminek elkészítése 20 percnél nem vesz többet igénybe. Éppen az egyszerűsége miatt nem várunk hétvégéig (amikor egy újabb édességet mutatunk majd be nektek), hiszen az bármikor el tudjátok készíteni, ha egy kis finomságra vágytok. Nézzük, hogy lesz hógolyós a Kockás Abrosz. 

 

Hozzávalók:

  • fél liter tej,
  • 1 bögre rizs,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • fahéj,
  • fél citrom reszelt héja, 
  • aszalt gyümölcsök ízlés szerint, 
  • kókuszreszelék.
 
A hógolyó elkészítése nem igényel sok időt vagy különösebb konyhai bravúrokat. Először a fél liter tejet a cukorral és a vaníliás cukorral együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és folyamatos kevergetés mellett tejberizst főzünk belőle. A kevergetés azért kell, hogy véletlen se kapja le az étel alját.
 
Míg meleg, elverjük benne a citromhéjat, a fahéjat és az aszalt gyümölcsöket. Mi sárgabarackot és aszalt szilvát tettünk bele, de ízlés szerint bármilyen gyümölcs használható, és még akár egy pici rumaromával is megbolondíthatjuk az egészet.
 
Ezután félretesszük a tejberizst, megvárjuk, míg kihűl és megdermed. Ha ez megtörtént, akkor a masszából kis golyókat formálunk, amit meghempergetünk egy kis kókuszreszelékben. Máris kész vannak a kis hógolyók, amikhez jó szórakozást... akarom mondani, jó étvágyat kívánunk!
 

 

SR
-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása