Sose szerettem sütni. Enni annál inkább, de a sütést meghagytam a család női tagjainak, de mostanában egyre több süteményt próbálok ki, amelyeknek bizony sikere szokott lenni a blogon is. Így mai posztunk főszereplője az egyik kedvenc téli süteményem, a kuglóf. Finom, könnyű elkészíteni, és még nem találkoztam olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy nem szereti. Ezen, és egy remek recepten felbuzdulva készítettem el ezt a kuglófot, ráadásul egy hétvége alatt kétszer is. Azt hiszem, mondanom se kell, hogy azért kellett újrázni, mert hamar elfogyott az első adag. A következőkben azt láthatjátok itt a Kockás Abroszon, hogy miként is készült nálunk az idei szezon első kuglófja.

 

Hozzávalók:

  • 1 pohár cukor
  • 1,5 pohár liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg túró
  • 2 egész tojás
  • fél doboz joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés vaj

 

Első dolgunk az legyen, hogy vegyünk két tálat. Azt egyikben összekeverjük cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojásokkal kikeverjük, és hozzáadjuk a fél doboz joghurtot, az apróra összetört túrót és az 1 dl olajat. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másik tálban a lisztet, a kakaóport és a sütőport keverjük össze, majd hozzáöntjük a másik tál tartalmához. Itt addig keverjük, míg egy egységes (Massát) masszát nem kapunk.

 

Következő lépésként kenjük ki a kuglófformánkat vajjal, majd öntsük bele a masszát és simítsuk el. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük körülbelül 30 percig, vagy ha addig nem sül meg, akkor tűpróbáig. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk egy jó 20-30 percig, majd kiborítjuk és a tetejét, ami immáron a talpa, egyenesre vágjuk. Ezek után ha teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral (nekünk nem volt itthon). Aki egy kis változatosságra vágyik, próbálja ki lekvárral. Nagyon jól kiegészítik egymást. Én szabolcsi szilvalekvárral ettem, és be kell valljam, jobb volt, mint a porcukros hagyományos verzió.

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

KT

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása