Érdekes édességeket bemutató sorozatunk második epizódja következik, ahol szintén egy sütés nélküli desszertet szeretnék nektek mutatni. Úgy gondolom ez a sütemény ideális választás lehet mindenkinek. A piskóta, a gyümölcs és a joghurt együttese egyaránt ízleni fog a család minden tagjának, a legfiatalabbaktól az idősebbekig. Előre leszögezem, ismét egy nagyon egyszerű dologról van szó, nem igényel semmiféle konyhai tudást. Nézzük hát, miként is készítjük ezt az édes finomságot mi itt, a Kockás Abroszon.
Hozzávalók:
- 375 g natúr joghurt
- 3 dl tejszín (Hulala)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 130 g porcukor
- 4 dl tej
- 5 evőkanál zselatin
- babapiskóta
- 1 csomag aszalt gyümölcs
- gyümölcs
A joghurtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverem. A tejet az 5 evőkanál zselatinnal felfőzöm (sűrűn kevergetve forrásig főzöm), majd hűlni hagyjuk.
Közben egy tálba, tortaformába (vagy bármilyen olyan edénybe, ami nem kerek) lefektetjük a babapiskótákat egymás mellé szép sorban. Ha ezzel megvagyunk, szép egyenletesen rászórjuk a csomag aszalt gyümölcsöt.
Ha kicsit lehűlt a zselatinunk, akkor a felét hozzáadjuk a joghurtos masszához és alaposan elkeverjük, majd a piskótára öntjük és egyenletesre elsimítjuk. A tetejét tetszőleges gyümölcsökkel díszítjük. Én erre a célra banánt és kivit használtam.
Végezetül a tetejére öntjük a maradék zselatint és kész is vagyunk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni és amint ez megtörtént, már fogyaszthatjuk is.
Remélem elnyerte a tetszésetek, jó étvágyat kívánunk hozzá!
KT
-->