Prézlis-tejfölös karfiol
A hétvégén rántott karfiolt szerettem volna csinálni, ám nem akartam a panírozással pepecselni, meg egy kicsit másra is vágytam, ezért esett a választásom a prézlis-tejfölös karfiolra. Így tehát mai posztunk főszereplője egy olyan étel, amely mind a vegáknak, mind pedig mindenevőknek ideális ebéd vagy vacsora lehet. Könnyen elkészíthető és emellett szerintem laktató is. Nézzük, hogyan is készül a prézlis-tejfölös karfiol nálunk, a Kockás Abroszon.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 6-7 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj
- 1 db 450 g-os tejföl
Első körben félpuhára főzzük, pároljuk a feldarabolt karfiolt. Utána fogunk egy lehetőleg magasabb falú serpenyőt és féldeci olajat felhevítünk. Ha az olajunk felmelegedett, hozzáadjuk apránként a zsemlemorzsát úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, fontos, hogy sima maradjon! Mikor szép barnára pirult, akkor hozzáadjuk apránként a karfiolt és összerázzuk. Ehhez egy kis kézügyességre szükségünk lesz!
Ha összeráztuk, egy kivajazott jénai tálba vagy tepsibe tesszük, amíg az összes karfiolunk bele nem került. A maradék prézlit a karfiol tetejére öntjük, eloszlatjuk és meglocsoljuk a tejföllel.
Sütőbe tesszük, és készre sütjük -villanysütőben- nagyjából 30-40 perc alatt. Extraként a tetejére kis sajtot is reszelhetünk! Én céklával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá, ha esetleg valaki megcsinálná!
KT