Csőben sült pulykahúsos tészta 3.jpg

A sült tészta az az étel, amit szerintem képtelenség elrontani, és az elkészíthető variációk számának csak a képzeletünk szabhat határt. Most az átlagostól kicsit eltérő receptet szeretnék veletek megosztani, amit egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam. Ő eredetileg sertéshúst és egy kis bolognai port használt házi paradicsomlé helyett, én azonban ezt a részét továbbgondoltam, és így született meg az a Kockás Abroszos recept, amit a továbbiakban olvashattok.

Megjegyzések

fekete babos pulyka chili 3.jpg

Január van, hideg van, kevés napsütés ér minket, ilyenkor célszerű a kieső vitaminokat "manuálisan" pótolni. Persze magában a zöldségek nem túl laktatóak, főve pedig vesztenek vitamintartalmukról, azonban még így is marad bennük elegendő. Ha felturbózzuk egy kis fekete babbal (a fekete bab proteinekben, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag) és sovány darált pulykahússal, akkor egy könnyen, ám de lassan elkészíthető ételt kapunk. Ha felkeltettem az érdeklődésed, mindenképpen olvasd tovább a bejegyzést.

Megjegyzések

Photo 2013.01.10. 13 56 56.jpg

A "zöldségek vörös démona", "a tél vitaminbombája", "a csendes gyógyító". Többek közt így is nevezik a céklát, hiszen különösen tél végén, a vitaminok és ásványi anyagok egyik legfontosabb forrása is lehet, valamint számos más pozitív hatása van az egészségünkre nézve. Biztos sokan vagytok úgy vele, hogy mikor hazalátogattok a szülőkhöz, mindig feltankoltok a savanyúságokból, amiket a jó öreg nagyszülők vagy szülők készítettek, így nem kell a rosszabb minőségű boltit, vagy a jó minőségű, de kevésbé olcsó piaci savanyúságot választani. Ezek azonban hamar elfogynak, így ez a poszt azoknak lesz segítségére, akik szeretik a céklát, szeretik érezni az igazi ízét. A jó cékla a hozzávalók megfelelő arányán múlik, ezért én anyukám receptjét csináltam meg a napokban, nekem ez az ízvilág az, ami fekszik. Bátran lehet kísérletezni, elrontani nem nagyon lehet. Nem kell megijedni, ez a cékla hamar elkészíthető, és abszolút kezdők is meg tudják csinálni. Hogy hogyan, az a továbbiakban kiderül.

Megjegyzések

kockás abrosz karácsony.JPG

Karácsonykor bejgli készül bejglivel, amivel igazából nincs is baj, hiszen hagyományosan karácsonyi étel. Azonban a bejgli elkészítése időigényes, és a konyhában tapasztalatlanoknak bizony meggyűlik vele a bajuk, továbbá kicsit unom, így idén kétfajta édességgel készülök szentestére és karácsonyra. Mindkettő kekszes sütemény, egyikhez sem szükséges hatalmas tudás és mindkettőben megtalálható a karácsonyi ízvilág és feeling. Ezekről lesz most szó, itt a Kockás Abroszon.

Megjegyzések

christmas-microphone1-300x300-300x300.jpg

Kisebb kihagyás után térünk vissza egy új podcast adással. Ez az adás természetesen a karácsonyról fog szólni, a karácsonyi szokásokról, de tippekkel, ötletekkel és receptekkel is készültünk nektek. Egy tematikus adással térünk vissza és kevésbé hagyományos karácsonyi tippeket mutatunk be. Lesz szó hagyományokról, saját szokásokról, unott karácsonyi étkekről, de lesznek karácsonyi koktélok is, valamint erőteljes, izmos saláta, kacsa málnával, pulyka gombával, makadámdiós-fehér csokis keksz és pontypörkölt. Ezen kívül három appot is hoztunk, ami segíthet a karácsonyi menü kiválasztásában.

Címkék: podcast karácsony
Megjegyzések

Screen-Shot-2012-12-14-at-1-13-03-PM.png(fotó: We Love Budapest)

 

A múlt héten nyílt meg Budapesten az Arany János utcában a Espresso Embassy, a város egyik legjobb kávézója. Ádám barátom szólt nekem, hogy a volt Printás Várady Tibor új helyet nyitott az Arany János utcában és mindenképp ki kell próbálnom.  Kaptam is az alkalmon,  és szombaton meglátogattuk az Espresso Embassyt.  Engem megnyert magának,  de hogy pontosan mivel, az az ajánlóból kiderül. 

Megjegyzések

Almás forralt bor

almás forralt bor 4.jpg

Decemberben minden évben reneszánszukat élik a forralt borok, hisz a nagy hideggel együtt robbannak be életünkbe, valljuk be jogosan. Személy szerint nem tudok olyan embert mondani az ismeretségi körömből, aki ne szeretné a jó forralt bort. Tavaly is hoztam egy receptet, így ez idén sem maradhat el. Ezúttal azonban egy almás-fehérboros finomságot szeretnék nektek bemutatni, ezzel is egy kis változatosságot vinni az interneten található megszokott forralt boros posztokba.

Megjegyzések

Lencsés egytál

lencsés egytál.JPG

Nyáron előtört belőlem az egytálak iránti imádat és sorra osztottam meg veletek ennek eredményét. Azóta főleg időhiány miatt maradtak el az egytálakról szóló írások, ám most ismét hoztam nektek valamit. Azért is szeretem az egytálakat, mert könnyen elkészíthető, finom és tartalmas ételek. Egyaránt tökéletesek, egy hűvösebb őszi-téli estére vagy akár egy hétvégi ebédre is.

Megjegyzések

Kettesben - podcast

104765753.jpg

Miután ezúttal újra kettesben maradtunk Gergővel egy kicsit más vizekre evezünk ételek terén, mint eddig. Amazon Wine-nal nyitunk, reggelire pizzát ajánlunk, majd egy lágyabb nőies és egy erősebb férfias koktélról beszélgetünk. Főételnek szardíniás fogást kínálunk majd vadrizs salátával folytatjuk. Modoroskodunk a desszertnél, és a végén a szokásos alkalmazásokkal, illetve a bloody mary-s ketchuppel zárjuk a sort.

Megjegyzések

egészséges életmód abrosz.jpg

Eltelt egy újabb hét, így megint jelentkezünk a podcastünkel. Egy órán át minden az egészség körül forog. Ezúttal velünk tartott Dia is, aki valójában Diana és egészségesebben él, mint Gergővel ketten együtt. Lesz díjnyertes vega recept könyv a britektől, 2013-as egészséges gasztrotrendek és persze beszélgetés az egészséges életmódról. Koktélok, perzsa főétel, cukkinis desszert és a jól megszokott alkalmazás ajánló. Na meg persze a kolbász, ami műsor közben érkezett jól megzavarva ezzel a felvételt. Receptek és linkek megtalálhatóak a továbbiakban.

Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)