Paraszttarhonya

fotó 2 (2).JPG

Itt a nyár, és így hétvégén remek alkalmak nyílnak a kerti mulatságokra. Ez történt ma is, hiszen a kertben, bográcsban készült el a mai poszt főszereplője. Azért is szeretek Paraszttarhonyát főzni, mert gyors, egyszerű, finom és laktató. Igaz csak második alkalommal készítettem, de nem nagyon volt rá panasz, mindenki jóllakott. A bejegyzés további részében megtudhatjátok, hogy is készült a mai menü. 

 

Hozzávalók:

 

  • 1 kg tarhonya
  • 80 dkg krumpli
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 40 dkg apróra vágott szalonna
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg karikára vágott kolbász
  • só, bors, tárkony
  • pirospaprika
  • 1 marék zeller zöld
  • csípős paprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a szalonnát pedig felkockázzuk. A paradicsomot felnégyeljük, a paprikát pedig alaposan mossuk meg. Karikázzuk fel a kolbászt és hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk kockákra. Ha az előkészületekkel megvagyunk, akkor  a bográcsban a szalonnát zsírjára sütjük és ezután megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a tarhonyát és sűrű kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk.

 

Ha ezzel elkészültünk, kétszer annyi vízzel felöntjük, mint ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, illetve szórjunk rá egy kis pirospaprikát és tárkonyt. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és az egész paprikákat. Hagyjuk főni, amíg a tarhonya meg nem dagad és sűrű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, az apróra vágott zeller zöldet és még egy kis vizet. Ekkor iktassunk be egy kóstolót, és ha valami hiányzik, dobjunk még rá az adott fűszerből. Mikor a krumpli már félig megpuhult, a kolbászt is beleöntjük, ezután pedig készre főzzük. Amikor a krumpli és a kolbász megpuhult, a tarhonya pedig besűrűsödött, akkor már tálalhatjuk is.

 

fotó 3 (1).JPG

 

Jó étvágyat kívánok!

 

KT

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása