A minap kutyasétáltatás közben találtunk egy szederbokrot és kaptunk az alkalmon, szedtünk is egy adaggal, hisz -szerintem- ez az egyik legjobb nyári gyümölcs. Adott volt a szeder, adott volt az igény egy kis édességre, így jutottam el oda, hogy akkor az orosz túrós süteményből kiindulva alkossunk valami újat a Kockás Abrosz olvasóinak. A sima kakaós túrós sütit felturbóztuk egy kis szederrel és punccsal. Lássuk hát, hogy mi sült ki az akciónkból.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • szeder ízlés szerint

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • fél kiló túró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 1 csomag puncsos főznivaló pudingpor (0,5 l tejhez)
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • egy marék szeder

Adagonként 340 kcal/1428 kJ

----------

Először egy tálban a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a kakaóport, ezeket elkeverjük egymással, majd ezt hozzáadjuk a vajas-cukros keverékhez.

A sütőt előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk. A tészta nagy részét (nagyjából a 2/3 részét) a tepsi aljára simítjuk, megszórjuk egész szederrel és félretesszük. 

A krémhez való vajat felolvasztjuk. A túrót a porcukorral, a citromlével, a tojásokkal és a pudingporral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. Ezután szórunk bele egy marék szedret, amit robotgéppel elkeverünk. 

Ezután a krémet a tésztára simítjuk és a megmaradt tésztából kis darabokat szaggatunk a túrómassza tetejére. 

Ezután sütőben 175 fokon (légkeveréses sütő esetében 160 fokon) 35-40 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk.

Ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágva tálaljuk! 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

KT

 

-->
Megjegyzések
Badó Andrea © 2011 (sitebuild)
süti beállítások módosítása